✅ Vergelijk de prijzen in real-time. ✅ Betaal altijd de laagste prijs. ✅ Direct op de hoogte van hoge kortingen. ✅ Ontvang een melding bij een kortingsactie.
Klanten beoordelen ons met een 9,6
4.8/5

Waterblazer hond: 5x Beste Waterblazers voor Honden in 2023

Bijna alle trimsalons in Nederland maken gebruik van een waterblazer hond. Wist je dat er ook veel betaalbare modellen zijn om in huis te gebruiken? Iedere hondeneigenaar weet dat het zo nu en dan voorkomt dat je hond nat thuiskomt. Dit kan komen doordat je hond zwemt in het water, door een regenbui of na een wasbeurt. Het droog maken van je hond is dan een hele klus.

Vooral wanneer je een hond hebt met een dikke vacht, in dat geval is het een nog grotere klus. Een waterblazer is hetzelfde als een hondenföhn, hiermee kun je je hond snel en gemakkelijk droogblazen. De meeste honden zullen in het begin moeten wennen aan het luide geluid van de föhn. Dit is een van de redenen waarom je eerst goed onderzoek wil doen naar welke hondenföhn het beste is en hoe je je hond leert omgaan met het geluid van de waterblazer. Dit artikel leert je hoe je een hondenföhn gebruikt en wat de beste modellen zijn van nu.

Waar moet je op letten bij het kopen van een waterblazer hond?

De beste waterblazer hond hoeft niet de duurste te zijn. Het is wel belangrijk dat je rekening houd met een aantal punten bij het aanschaffen van je waterblazer. Is de waterblazer bijvoorbeeld sterk genoeg om de dikte van de vacht van je hond droog te blazen? Het beste wat je kunt kiezen is een waterblazer waarmee je zelf de blaaskracht en warmte in kunt stellen. Dit maakt het straks makkelijk als je hond moet wennen aan verschillende sterktes van blaaskracht en temperatuurverschillen.

Je vindt waterblazers in verschillende wattages. Hoe hoger het wattage van de waterblazer, des te meer motorvermogen ze waterblazer heeft en dus meer energie zal verbruiken. Het is niet altijd nodig om een waterblazer te kiezen met de hoogste wattage. Een lagere wattage waterblazer kan ook prima de klus klaren.

Een ander punt waar je op moet letten is dat waterblazers over het algemeen erg veel geluid maken. Honden vinden dit luide geluid vaak niet fijn, en het is dan ook belangrijk om een föhn te kiezen die je in verschillende standen kunt zetten. Lage standen zorgen namelijk vaak voor minder geluid, hiermee kan de hond wennen. Hoe beter de hond went aan de föhn, des te beter de hond een hardere stand aankan.

#1. Gridbyt professionele Waterblazer hond

De beste prijs/kwaliteit waterblazer

De Gridbyt waterblazer hond weegt slechts 4 kilogram. De slang is 3 meter lang en kan temperaturen van tussen de 30 en 70 graden blazen. De hondenföhn heeft veel verschillende warmtestanden, waardoor je je hond snel en gemakkelijk kan laten wennen aan de verschillende warmtes. De föhn is licht in gewicht en kan daardoor makkelijk worden meegenomen. De waterblazer heeft een handvat, waardoor je hem makkelijk overal mee naartoe kunt nemen.

De lange netsnoer van de hondenföhn is erg lang, waardoor hij erg gemakkelijk in gebruik is voor op plekken verder weg van een stopcontact. Het apparaat is erg sterk en is relatief laag in prijs. Kortom, een goed apparaat met een uitstekende prijs-kwaliteitverhouding!

Plus- en minpunten van de Gridby Professionele hondenföhn

Pluspunten

 • Veel verschillende warmtestanden.
 • Slang van 3 meter.
 • Handige handvat om te gebruiken.
 • Kan 30 tot 70 graden warm blazen.

Minpunten

 • Niet de goedkoopste.

Gridbyt Professionele hondenföhn bestellen

bol

#2. Qumax Professionele Waterblazer hond

De beste low-budget waterblazer

Met de Qumax Professionele hondenföhn van 5 kilogram is je viervoeter binnen enkele momenten droog en knuffelbaar. Als je hond door de regen heeft gerend of door de modder is geweest, kun je hem makkelijk schoon spoelen en droogföhnen met de waterblazer hond van Qumax. Binnen een handomdraai heb je je hond droog en zacht geföhnd. Het stille design met 4 verschillende opzetstukken is een handige uitkomst voor iedere hondenbaas.

De blaaskracht en warmte kunnen worden ingesteld via de draaiknoppen op de föhn. De temperaturen kunnen worden ingesteld tussen de 30 en 50 graden. Dankzij de krachtige blaaskracht kun je de dikste vachten gemakkelijk droogföhnen. Daarnaast is de slang flexibel en 2 meter lang. Alle plekken op je hond zijn hierdoor gemakkelijk te bereiken. Tot slot is het design van deze föhn modern compact en makkelijk in gebruik.

Plus- en minpunten van Qumax Professionele hondenföhn

Pluspunten

 • Erg lage prijs.

Minpunten

 • Slang is ‘slechts’ 2 meter.
 • Temperatuur wordt niet warmer dan 50 graden.

Qumax Professionele hondenföhn bestellen

#3. IMPAQT Waterblazer hond

Goede prijs/kwaliteit verhouding

Deze waterblazer hond van IMPAQT is eenvoudig te gebruiken. Deze waterblazer wordt aangeboden met drie verschillende blaasmonden. Bij dit apparaat kun je de blaaskracht ook zelf instellen, zo kun je de waterblazer gebruiken voor honden die voor het eerst gebruik maken van een waterblazer. De IMPAQT waterblazer ziet er ook mooi uit door het kleurrijke en strakke design. Ben je op zoek naar een waterblazer die niet veel geluid maakt, er modern uitziet en van hoge kwaliteit is? Dan is deze waterblazer waarschijnlijk een geschikte keus voor jou!

Let er wel op dat deze waterblazer een wat lager hoeveelheid watt gebruikt. Hierdoor verbruikt deze waterblazer minder energie, maar zal die ook minder krachtig zijn dan andere waterblazers. Hierdoor is deze waterblazer geschikter voor honden met een niet te dikke vacht.

Plus- en minpunten van IMPAQT Hondenföhn

Pluspunten

 • Eenvoudig te gebruiken.
 • Kleurrijk en strak design.
 • Maakt weinig geluid.

Minpunten

 • Lage wattpercentage, waardoor de hondenföhn iets minder krachtig is.
 • Relatief hoge prijs.

IMPAQT Hondenföhn bestellen

#4. Digi Paw-R Waterblazer hond

De beste (en meest luxe) waterblazer

De Digi Par-W Waterblazer hond is een moderne waterblazer. De waterblazer is regelbaar met een touchscreen Lcd-scherm. De temperaturen kunnen in 3 verschillende standen worden gezet, en de waterblazer wordt geleverd met 2 extra blaasmonden en een filter. De waterblazer heeft een erg grote blaaskracht en is daardoor geschikt voor honden met een heel dik vacht. De Digi Paw-R is van de hoogste kwaliteit en erg handig om mee te nemen, dankzij het handvat bovenop de waterblazer.

Aan de andere kant is de Digi Par-W dankzij de enorme luxe en moderniteit aan de duurdere kant. De slang is 2 meter en daardoor wat aan de kortere kant voor de prijs. Al met al is dit wel de meest luxe waterblazer van de beste kwaliteit, maar heeft het ook zijn minpunten.

Plus- en minpunten Digi Par-W Waterblazer

Pluspunten

 • Erg hoge kwaliteit.
 • Bedienbaar met een touchscreen Lcd-scherm.
 • Hele hoge blaaskracht.
 • Modern en luxe design.

Minpunten

 • Hoog in prijs.
 • Slang is ‘slechts’ 2 meter.

Digi Par-W Waterblazer bestellen

Laatste update op 13/07/2024 6:45 pm

#5. Comfywise Waterblazer hond

De professionele multi-inzetbare waterblazer

Dankzij de professionele hondenföhn van Comfywise is jouw hond binnen de kortste keren helemaal droog. Dankzij de 4 verschillende opzetstukken is er genoeg keus en is het ook geschikt voor grote- en kleine honden. Dankzij de draaiknoppen op de waterblazer kun je eenvoudig de temperatuur en blaaskracht aanpassen. De temperatuur kun je instellen tussen de 30 en 70 graden en met de flexibele buis van 2,7 meter is de blazer handig in gebruik. Aan de keerzijde heeft de Comfywise niet de meest krachtige blaaskracht in vergelijking met andere apparaten, maar wel krachtig genoeg om honden met de dichtste vacht goed op te drogen.

Plus- en minpunten van Comfywise Waterblazer

Pluspunten

 • Erg hoge kwaliteit.
 • Temperatuur kan tussen de 30 en 70 graden worden ingesteld.
 • Makkelijk in gebruik: Flexibele buis van 2,7 meter.

Minpunten

 • Niet de krachtigste blaaskracht.

Comfywise Waterblazer bestellen

Hoe werkt een waterblazer voor honden?

Een hondenföhn is een handig apparaat dat lijkt op een bladblazer. Een hondenföhn blaast het water uit het haar van je hond. Het doel hiermee is om water en viezigheid uit het haar van je hond te verwijderen. Dit proces kun je met een hondenföhn versnellen.

Tijdig viezigheid en water uit het haar van je hond verwijderen is erg belangrijk. Als je dit namelijk niet doet, dan zullen er klitten ontstaan die vaak moeilijk uit het haar te verwijderen zijn. Vooral honden met een dikke vacht hebben veel baat bij het gebruik van een waterblazer. Denk aan populaire hondenrassen, zoals de Labradoodle, Poedel, Labrador en Golden retriever. Ook voor honden met korte haren kan een hondenföhn erg handig zijn. Ze worden dan ook voor de meeste honden gebruikt in professionele hondentrimsalons.

Hoe gebruik je een waterblazer hond?

Een waterblazer hond gebruiken is erg simpel en snel te leren. Het enige waar je op moet letten is dat je de waterblazer gebruikt op een plek die nat en vies mag worden. Het vuil en water dat je uit het haar blaast moet namelijk ergens kwijt kunnen. Het meeste water kun je vervolgens met een handdoek deppen, maar dit is niet per se nodig.

Zet de waterblazer op de koudste stand. Je kunt de warmtestand later verhogen wanneer je hond meer is gewend aan de waterblazer. Begin bij het blazen van de poten en ga vanuit daar steeds verder omhoog. Blaas altijd tegen de haarwortels in en verwissel vaak van de plek waar je blaast. Als je te lang op dezelfde plek blijft blazen met een hogere warmtestand, dan kan het pijnlijk worden voor de hond.

Let op blij het blazen van rond de oren en ogen van de hond. Blaas niet direct in de ogen en dek de oren van je hond wanneer je zijn oren uit wilt blazen.

Video: Hoe gebruik je een waterblazer

Veelgestelde vragen over waterblazers voor honden

Waar is een waterblazer handig voor?

Een waterblazer gebruik je wanneer de vacht van je hond nat is en je wilt hem droog maken. Verder wordt een waterblazer gebruikt om zand en stof uit de vacht van je hond te blazen. Tot slot kun je met een waterblazer zien waar klitten in het haar van je hond zitten. Erg handig als je bezig bent met het borstelen van je hond. Hierdoor weet je precies waar je even flink door moet borstelen.

Wat is het verschil tussen een föhn en een waterblazer?

Een föhn heeft een hogere blaaskracht en blaast voornamelijk hete lucht. Een föhn is daardoor vaak schadelijker voor de hondenvacht. Een waterblazer is meer gericht op het blazen van lucht en minder op de warmte. Waterblazers zijn speciaal gemaakt voor de vacht van honden en daardoor veel geschikter om te gebruiken om je hond te drogen.

Hoe vaak mag je een waterblazer gebruiken?

Een waterblazer mag je in principe altijd gebruiken als de vacht van je hond nat is. Bij regen, een wandeling, na het zwemmen of in de winter. Het hele jaar door kan een waterblazer gebruikt worden. Let er wel op dat je de waterblazer niet op een te hoge temperatuur blaast, anders kan dit schadelijk worden voor de vacht.

Hoe hond laten wennen aan Waterblazer?

Als je je hond voor de eerste keert met de hondenföhn droogmaakt, dan zal je hond eerst moeten wennen aan de föhn. Doe dit stap voor stap:
1. Laat je hond wennen aan het apparaat. Maak bewegingen met de waterblazer zonder dat deze aanstaat. Op die manier went je hond aan dat de waterblazer om hem heen beweegt.
2. Zet de waterblazer op een afstandje aan. Komt de hond op de waterblazer af?
3. Beloon hem dan met een snoepje.
4. Zorg ervoor dat je hond rustig is op elk moment van het proces.
5. Gebruik de waterblazer de eerste paar keer voor korte periodes. In de tussentijd van de periodes kun je je hond belonen met snoepjes.
6. Zet de waterblazer op de zachtste stand en blaas kleine delen van je hond in korte periodes. Beloon vervolgens je hond steeds weer.

Over bestetip.nl

Bestetip is gemaakt om consumenten zo goed mogelijk te helpen met het kiezen van de laagste prijs. Wij maken gebruik van product feeds van meer dan 200 leveranciers. In een handomdraai vergelijken we de prijzen van deze leveranciers en maken dit inzichtelijk voor jou.

 

Ben je benieuwd naar mogelijkheden om een samenwerking aan te gaan? Stuur me dan gerust een mailtje en ik zal zo spoedig mogelijk contact met je opnemen!

Bestetip.nl is een deelnemer van het Amazon Services LLC Partner Programma, een affiliateprogramma dat is ontworpen om sites een middel te bieden om geld te verdienen door te linken naar Amazon.nl. De artikelen op deze site kunnen affiliate links bevatten naar Amazon.nl. waarop bestetip.nl verwijzingscommissie maakt.

Bestetip.nl
Logo