✅ Vergelijk de prijzen in real-time. ✅ Betaal altijd de laagste prijs. ✅ Direct op de hoogte van hoge kortingen. ✅ Ontvang een melding bij een kortingsactie.
Klanten beoordelen ons met een 9,6
4.8/5

[TOP 3] Beste hondenfietskar voor een labrador in 2023

Wist je dat Labradors erg geschikt zijn voor een hondenfietskar? Labradors staan bekend als een zorgzaam, lief en leergierig ras. Hierdoor kun je ze uitstekend trainen om op lange fietstochten mee te nemen. Je labrador zal erg gelukkig worden als hij met een hondenfietskar overal mee naar toe kan. Deze lieve honden verdienen het om goed verwend te worden.

Ik help je bij het kiezen van de beste hondenfietskar voor een labrador. In dit artikel beschrijf ik alle essentiële onderdelen waar je op moet letten als je een hondenfietskar wil kopen voor je labrador en welke merken en modellen hondenfietskarren geschikt zijn. Lees gauw verder om meer te weten.

BESTE HONDENFIETSKARREN VOOR EEN LABRADOR IN 2023

HONDENFIETSKAR VOOR EEN LABRADOR KIEZEN

Een labrador is een stevige hond die vrij groot is van formaat. Daardoor zijn er maar een beperkt aantal hondenfietskarren geschikt voor dit ras. In dit hoofdstuk loop ik de specificaties langs waar je hondenfietskar aan moet voldoen om geschikt te zijn voor een labrador.

FORMAAT HONDENFIETSKAR

Volgens (Wikipedia) is de gemiddelde schofthoogte van een labrador 54 t/m 57 cm. Als je labrador op vier poten staat, dan steekt die met zijn schouders tot 57 cm van de grond omhoog. Het is aan te raden om iets meer ruimte te hebben, dus gaan we uit van een hondenfietskar met een hoogte van minimaal 60 cm. Gelukkig zijn er genoeg hondenfietskarren met een hoogte van 60 centimeter.

Een tweede oplossing is een hondenfietskar met een dak die kan worden opengeklapt. Op die manier kan jouw labrador zijn kop uit het dak. Dit is fijn voor je labrador, omdat hij hierdoor goed om zich heen kan kijken en veel zuurstof krijgt. Een nadeel van een open dak is dat het regen bij slecht weer naar binnenvalt.

Vereiste hoogte van de hondenfietskar: Minimaal 60 centimeter. Met die extra centimeters ruimte kan je labrador gemakkelijk recht op zitten in de hondenfietskar of een open dak. Met een open dak kan een labrador zijn kop uit de hondenfietskar steken. Of allebei: Dat is de meest luxe optie, dat je zelf kunt kiezen of je het dak open of gesloten wil houden.

MAXIMAAL DRAAGGEWICHT HONDENFIETSKAR

Volgens (Wikipedia) weegt een volwassen labrador gemiddeld tussen de 25 en 35 kilogram.

Het is verstandig om met deze informatie een hondenfietskar te kiezen met de draaggewicht van een zware labrador. Het liefst wil je dit ruim nemen, daarom kun je het beste uitgaan van het zwaarste gewicht (35 kg) met 5 kg extra draaggewicht.

Hondenfietskarren met een draaggewicht van 40 kg of meer zijn geschikt voor een ‘zware’ labrador. Hondenfietskarren met minder dan 40 kg draaggewicht zijn niet geschikt voor een labrador. Zelfs als je er van uitgaat dat jouw labrador niet meer dan 25 kg gaat wegen. Dat heeft te maken met het feit dat honden in gewicht kunnen schommelen vanwege omstandigheden waar je geen grip op hebt. Daarnaast is het ook fijn om die extra draaggewicht te hebben als je bijvoorbeeld een keer boodschappen of extra dekens voor je hond in de kar legt.

Het maximale draaggewicht van een hondenfietskar moet 40 kilogram of hoger zijn.

WAT IS DE BESTE HONDENFIETSKAR VOOR EEN LABRADOR?

De beste hondenfietskar voor een labrador is een hondenfietskar met een hoogte van minimaal 60 centimeter of een open dak. De hondenfietskar moet een maximaal draaggewicht hebben van 40 kilogram of meer. Dit zijn de minimale eisen waaraan de hondenfietskar voor een labrador aan moet voldoen.

TOPMAST (XL)

De Topmast Hondenfietskar XL heeft een hoogte van 65 cm en een draaggewicht van 40 kg. Het dak van de hondenfietskar kun je open ritsen, zodat zijn kop erboven uit kan steken. Jouw labrador kan met het dak open en dicht in deze hondenfietskar zitten. Dit maakt de Topmast Hondenfietskar XL de ultieme keus voor een labrador.

Afmeting cabine (in cm)86 x 57 x 65
Gewicht18 kg
Draaggewicht40 kg

De Topmast Hondenfietskar XL heeft een hoogte van 65 cm en een draaggewicht van 40 kg. Het dak van de hondenfietskar kun je open ritsen, zodat zijn kop erboven uit kan steken. Jouw labrador kan met het dak open en dicht in deze hondenfietskar zitten. Dit maakt de Topmast Hondenfietskar XL de ultieme keus voor een labrador.

Topmast maakt kwalitatief hoogwaardige hondenfietskarren en staat niet voor niets als meest luxe hondenfietskar. De Topmast Hondenfietskar XL beschikt over de volgende eigenschappen:

 • Twee deuren. Aan de voor- en achterkant. Voor een labrador is het handig om de achterste deur te gebruiken om de hond erin te laten lopen. Tip: De voordeur kan gebruikt worden om andere spullen, zoals boodschappen e.d. in te stoppen.
 • Anti slip laag. De bodem van de hondenfietskar is stevig en voorzien van een anti slip laag voor de veiligheid van je hond. De anti slip laag is een vlak oppervlakte waardoor die veilig is en makkelijk kan worden schoongemaakt.
 • Bevestigingsring. Op de bodem van de kar zit een ring waar je jouw hond aan kunt vastlijnen. Extra: De lijn krijg je bij de kar meegeleverd.
 • Stabiliteit. Het frame van de fietskar is verlaagd, doordat ligt de kar stabiel op de weg.
 • Hondenfietskar en buggy in 1. Deze hondenfietskar is multifunctioneel en kan worden gebruikt als hondenfietskar en hondenbuggy. Met behulp van de ingebouwde jogger functie is de kar in een handomdraai omgebouwd. Deze zijn eenvoudig te monteren waardoor je lekker een wandeling kunt maken na een fietstocht. Extra: De hondenfietskar wordt geleverd met een extra voorwiel en een joggerframe.
 • Opvouwbaar. De hondenfietskar is eenvoudig opvouwbaar, waardoor die weinig ruimte in beslag neemt als je hem opbergt.

MEEST LUXE HONDENFIETSKAR VOOR EEN LABRADOR

Deze kar voldoet ruim aan alle eisen waar een hondenfietskar voor een labrador aan moet voldoen. Sterker nog, ook de luxe opties, zoals de jogger functie en een open dak zorgen ervoor dat deze kar extra geschikt is voor een labrador.

De hondenfietskar is iets duurder in de aanschaf, maar dat zie je ook goed terug in wat je ervoor terug krijgt. Bij aanschaf van deze hondenfietskar krijg je een duwstang, voorwiel, koppelstuk, bevestigingsring en -riem meegeleverd. Vergeleken met andere hondenfietskarren is dit één van de goedkoopste hondenfietskarren met jogger functie. Ben je een echte liefhebber van fietsen en wandelen met je labrador? Dan kan dit wel eens de ultieme hondenfietskar voor jou zijn.

 • Multifunctioneel: Beschikt over een jogger-functie
 • Alle zijden en bovenkant van de kar kunnen worden los geritst voor extra zuurstof, ventilatie en instap gemak.
 • Opvouwbaar, waardoor het minder ruimte in beslag neemt bij het bewaren.
 • Hond kan niet uit de kar vallen door de veiligheidsbevestiging.
 • Duwstang, voorwiel, koppelstuk, bevestigingsring en -riem zijn bij de prijs inbegrepen.

Topmast Hondenfietskar - Fietskar -Hondenaanhanger Medium Blauw + Joggerfunctie

Topmast Fietskar Trailer/Jogger met draaibaar zwenkwiel, waardoor deze Jogger uitermate geschikt is voor het wandelen door een ruwer terrein.Topmast maakt kwalitatief hoogwaardige ...
op voorraad

TRIXIE (L)

De Trixie Hondenfietskar is mijn favoriete keuze is de hondenfietskar van Trixie. Deze hondenfietskar heeft namelijk een universele koppeling die altijd past, ook op elektrische fietsen.

Afmeting (in cm)80 x 75 x 80
Gewicht15 kg
Draaggewicht40 kg

De vereiste hoogte voor een labrador is minimaal 60 cm en de draaggewicht moet boven de 40 kg zijn om een zware labrador van 35 kg te kunnen dragen. De Trixie hondenfietskar heeft een hoogte van 80 cm en een draaggewicht van 40 kg. De Trixie hondenfietskar voldoet daarom aan de minimale eisen van een labrador.

Trixie staat bekend als een merk dat producten van hoog kwaliteit leveren tegen een eerlijke prijs. Dit lees je vaak ook terug in de reviews van klanten, ze zijn vaak erg positief te spreken over Trixie. Eigenschappen waar klanten vaak over praten zijn:

 • Duurzaam en makkelijk te onderhouden. Polyester en een stevig metalen frame dragen er aan bij dat de kar erg waterdicht, stevig en duurzaam is. Kanttekening: metaal weegt iets zwaarder dan PVC, hierdoor weegt de kar wat meer.
 • Regenbestendig en ventilerend. Alle weertypen zijn geschikt voor de Trixie, dankzij de gaas- inzetstukken word de kar bij warm weer goed geventileerd. Bij slecht weer kan de voordeur worden voorzien van een extra bescherming tegen wind en regen.
 • Opvouwbaar. De kar is eenvoudig opvouwbaar, waardoor de kar weinig ruimte nodig heeft om op te bergen. Tip: Als je de wielen er ook af haalt, dan neemt de kar bijna geen ruimte meer in beslag.
 • Wielen met klik-systeem. Met een eenvoudig klik-systeem kunnen de wielen van de hondenfietskar eenvoudig op en af worden geklikt. Door de wielen er af te klikken kun je de kar compacter opbergen en kun je de kar gebruiken als een bench. Tip: Erg handig voor op reis!
 • Voor- en achterdeur. Er zit aan de voor- en achterkant van de kar een deur die open kan worden geritst. Met een labrador is het het makkelijkst om de hond via de achterdeur naar binnen te laten lopen. Tip: De voordeur kan worden gebruikt om andere spullen, zoals boodschappen in te zetten.

BESTE PRIJS/KWALITEIT HONDENFIETSKAR VOOR EEN LABRADOR

De Trixie hondenfietskar is wat minder uitgebreid dan de Topmast, maar voldoet aan alle basis-behoeftes en beschikt over een aantal unieke voordelen. Als er wordt gekeken naar kwaliteit is het een nek aan nek race tussen de hondenfietskarren van Trixie en Topmast. Beiden karren zijn gemaakt van kwalitatief hoogwaardig materiaal.

 • Kwalitatief hoogwaardig materiaal.
 • Geschikt voor alle weersomstandigheden: De kar is ventilerend en waterdicht.
 • Beschikt over een voor- en achterdeur, voor het gemak van de hond en het baasje.
 • Opvouwbaar (en wielen uitklikbaar), waardoor het bijna geen ruimte nodig heeft.
 • Multi-functioneel: Als de wielen er uit zijn geklikt kan de kar worden gebruikt als een bench.

Trixie Hondenfietskar - Zwart/Rood - L - 75 x 86 x 80 (145) cm

Met deze hondenfietskar van Trixie van 80 x 75 x 80 cm in zwart en rood neemt je je hond overal mee naartoe op reis met de fiets. Met deze fietskar raakt jouw hond niet meer ...
op voorraad
183,20 199,00

KARLIE CONDITIONER

Voor ongeveer €100 heb je al een hondenfietskar die geschikt is voor een labrador. De Karlie Conditioner is spotgoedkoop en voldoet aan alle basis functionaliteiten waar een hondenfietskar aan moet voldoen.

Afmeting (in cm)72 x 52 x 65
Gewicht15 kg
Draaggewicht40 kg

De Karlie Conditioner hondenfietskar heeft een hoogte van 65 cm en een draaggewicht van 40 kg. Dit betekent dat de kar met deze afmetingen precies voldoen aan de eisen voor een hondenfietskar. Daarmee bedoel ik dat de kar niet te groot en niet te klein is, maar precies goed op maat. De Karlie Conditioner hondenfietskar is absoluut geschikt voor een labrador.PRODUCTBESCHRIJVING

Het merk Flamingo is al een gevestigde naam onder de hondenfietskarren. Door deze bekendheid zijn er online al erg veel recensies te vinden. Deze kar scoort een 4.4 van de 5 sterren op basis van 33 recensies. Naast kleine stabiliteitsproblemen zijn klanten over het algemeen erg enthousiast over de kar. De Doggy Liner hondenfietskar beschikt over de volgende eigenschappen:

 • Wind- en regendicht. De hondenfietskar is gemaakt van nylon, wat waterafstotend is en wind tegenhoud. Aan de zijkanten zitten er gaasraampjes om wel zuurstof binnen te laten en tegelijkertijd insecten buiten de deur te houden.
 • Bevestigingsring. De hondenfietskar beschikt over een ring waar je de halsband van je hond aan kunt bevestigen. Dit zorgt ervoor dat je hond niet uit de kar kan springen.
 • Opvouwbaar. De kar kan eenvoudig in worden geklapt en heeft daardoor weinig ruimte nodig bij het opbergen. Ook kan de kar mee worden genomen op reis. Let op: de wielen kunnen niet los kunnen worden gehaald. Dit betekent dat de kar minder compact is dan bijvoorbeeld de Trixie hondenfietskar.
 • Reserve koppelstuk. Bij aanschaf van deze hondenfietskar ontvang je een reserve trekhaak. Tip: Dit kan erg handig zijn als je van plan bent om de fietskar te trekken met een tweede fiets. Op die manier hoef je niet iedere keer het koppelstukje van de hoofdfiets af te halen.

LAAGSTE PRIJS HONDENFIETSKAR VOOR EEN LABRADOR

De Doggy Liner is een hondenfietskar die aan alle eisen van een labrador voldoen. Voor ongeveer €100 ben je al eigenaar van de hondenfietskar en kun je de weg op met je hond. Houd je verwachtingen qua extra’s wel laag, want de uitvoering van deze kar is erg basic. Houd er ook rekening mee dat de kwaliteit van het materiaal een voldoende scoort, wat minder goed is dan de andere hondenfietskarren in deze lijst. Al met al krijg je een prima hondenfietskar tegen een erg lage prijs.

 • Erg goedkoop.
 • Geschikt voor alle weersomstandigheden: De kar is ventilerend en waterdicht.
 • Opvouwbaar, waardoor het minder ruimte in beslag neemt.
 • Reserve koppelstuk wordt gratis meegeleverd, waardoor je makkelijker een tweede fiets kunt gebruiken.

KARLIE Conditioner Doggy liner fietskar ec 125x

Doggy Liner Econ Ro/Gr 125X95X72Cm
op voorraad

ALGEHELE CONCLUSIE

De drie hondenfietskarren hebben elk hun eigen voor- en nadelen. De prijsverschillen zijn vrij groot, maar dit zie je ook goed terug in de uitgebreide functionaliteiten.

De regel die bij deze hondenfietskarren geldt is: “Hoe meer je betaalt, des te meer comfortabele extra’s je krijgt.”

Mijn favoriet van deze drie is de Trixie Hondenfietskar (L). Dit is mijn favoriet, omdat de kar niet te duur is. Daarnaast is de kar voorzien is van handige functionaliteiten, zoals dat de kar compact opvouwbaar is en de wielen makkelijk met ene kliksysteem eraf kunnen kunnen worden geklikt. Ook zijn de gaas-inzetstukken bij de voordeur en extra bescherming tegen wind en regen leuke extra’s die erg nuttig zijn.

Natuurlijk hoeft mijn voorkeur niet de jouwe te zijn. Misschien wil je wat meer leuke extra’s, zoals een dakraam, zodat jouw labrador zijn kop uit de kar kan steken. In dat geval betaal je wat meer, dan is de Topmast Hondenfietskar (XL) een betere keuze voor jou. Wil je juist wat minder uitgeven en kies je meer voor een functionele hondenfietskar, bijvoorbeeld voor korte ritten naar de dierenarts? Dan is een meer basis model, zoals de Doggy Liner een goede keus.

Ik hoop dat dit artikel je helpt om een goede hondenfietskar te vinden die bij jou en je labrador passen.

VEEL GESTELDE VRAGEN

Hieronder vind je veel gestelde vragen van lezers van mijn website. Staat je vraag er niet tussen? Stel ze dan hieronder in de comment sectie, ik beantwoord ze met alle plezier voor je!

Wat is de beste hondenfietskar voor een labrador?

De beste hondenfietskar voor een labrador is er een die minimaal 60 centimeter hoog is en een draaggewicht heeft van 40 kilogram of meer. Mijn favoriete hondenfietskarren voor een labrador zijn de Topmast (XL), Trixie (L) en Doggy Liner.

Hoeveel gewicht kan een hondenfietskar dragen?

Een hondenfietskar kan honden met een gewicht van 15 tot 55 kilogram dragen. Het draaggewicht verschilt per merk en model. Het is aan te raden om een hondenfietskar te kiezen met een draaggewicht die 5 kilogram boven het maximum gewicht van je hond zit.

Hoe koppel ik mijn fietskar aan mijn fiets?

Om je hondenfietskar te koppelen aan je fiets dien je gebruik te maken van een koppelstuk die je krijgt meegeleverd bij het aanschaffen van een fietskar. Dit koppelstuk kun je bevestigen aan het frame van je fiets of aan je bagagedrager. Let op: Als je de hondenfietskar aan een elektrische fiets wil koppelen, zoek dan eerst uit of de kar daarvoor geschikt is. Als dit niet het geval is, dan kan je jouw hondenfietskar en/of e-bike ernstig beschadigen.

Zijn hondenfietskarren veilig voor een labrador?

Hondenfietskarren zijn veilig als er een goede bevestigingsring in de kar zit. Een labrador moet goed worden bevestigd, zodat hij niet uit de kar kan springen. Als een labrador aan de kar zit bevestigd dan is het veilig om ermee te fietsen. Het is aan te raden om wat rustiger te fietsen en gevaarlijke verkeerssituaties zo veel mogelijk te vermijden.

Over bestetip.nl

Bestetip is gemaakt om consumenten zo goed mogelijk te helpen met het kiezen van de laagste prijs. Wij maken gebruik van product feeds van meer dan 200 leveranciers. In een handomdraai vergelijken we de prijzen van deze leveranciers en maken dit inzichtelijk voor jou.

 

Ben je benieuwd naar mogelijkheden om een samenwerking aan te gaan? Stuur me dan gerust een mailtje en ik zal zo spoedig mogelijk contact met je opnemen!

Bestetip.nl is een deelnemer van het Amazon Services LLC Partner Programma, een affiliateprogramma dat is ontworpen om sites een middel te bieden om geld te verdienen door te linken naar Amazon.nl. De artikelen op deze site kunnen affiliate links bevatten naar Amazon.nl. waarop bestetip.nl verwijzingscommissie maakt.

Bestetip.nl
Logo