✅ Vergelijk de prijzen in real-time. ✅ Betaal altijd de laagste prijs. ✅ Direct op de hoogte van hoge kortingen. ✅ Ontvang een melding bij een kortingsactie.
Klanten beoordelen ons met een 9,6
4.8/5

[TOP 3] Beste hondenbench voor in de auto in 2023

Naar het bos rijden in een auto met je hond achterin? Dat is prima, maar kies dan wel een veilige en stevige hondenbench voor in de auto. Of je nou van plan bent om naar het bos te gaan, een dagje langs het strand wil wandelen of als je een lange vakantierit voor de boeg hebt. Het is heel normaal om je hond mee te nemen. Jaarlijks worden er miljoenen kilometers gereden in auto’s met een hond erin. De voorkeur hierbij is dat dit zo veilig en comfortabel mogelijk gebeurt voor de hond en de inzittenden. Wist je dat een botsing van 50 km per uur ervoor kan zorgen dat een klein hondje al een levensgevaarlijk projectiel wordt voor passagiers in de auto? Hoe zorg je er nou voor je veilig jouw hond in een autobench kunt vervoeren. In dit artikel zoek ik dit haarfijn voor jou uit.

3 BESTE HONDENBENCHES VOOR IN DE AUTO

WAAR MOET JE OP LETTEN BIJ HET KOPEN VAN EEN HONDENBENCH VOOR IN DE AUTO?

Een hondenbench koop je om de veiligheid van je hond en inzittende in de auto te waarborgen. Het is van groot belang om een autobench de kiezen die veilig is. Dat is in alle gevallen de 1e prioriteit. Andere eigenschappen van een autobench die je keuze kunnen beïnvloeden zijn: Comfort, gewicht en gebruiksgemak.

VEILIGHEID VAN EEN AUTOBENCH

Een slechte autobench kan voor levensgevaarlijke situaties zorgen. Daarom is de veiligheid van de autobench naar mijn mening het belangrijkste onderdeel voor het kiezen van een goede bench.

 • Metale autobench: De meest veilige hondenbench voor in de auto is gemaakt van metaal. Bij deze speciale autobenches krijg je een montageset meegeleverd. De bench zet je met behulp van de montageset vast met driepuntgordel. Deze autobench blijft zelfs bij de meeste ongelukken onbeschadigd.
 • Kunststof autobench: Een kunststof hondenbench doet het minder goed bij een auto ongeluk. Na een ongeluk is het zeldzaam om te zien als het kunststof materiaal nog volledig intact is. Een kunststof hondenbench is vanwege de veiligheid minder geschikt voor in de auto dan een metalen bench.
 • Hondenkooi: Een hondenkooi voor in de auto met een tralies is ook een slecht idee als er wordt gekeken naar veiligheid. Het voordeel van een hondenkooi is dat er gemakkelijk zuurstof bij kan komen, maar dat is dan ook het enige voordeel. Op het moment dat je verstrikt raakt in een verkeersongeluk, dan is de kans op letsel bij je hond aanzienlijk groot. De scherpe randen van de tralies vormen gevaarlijke objecten voor zowel mens als dier.

Bij het gebruiken van een metalen hondenbench is de kans op letsel bij een auto ongeluk het kleinst. Zowel voor de hond als voor de inzittenden.

COMFORT VAN EEN AUTOBENCH

Een comfortabele autobench dient comfortabel te zitten voor je hond en gemakkelijk in gebruik te zijn voor het baasje.

 • Metale autobench: Een metalen hondenbench is vaak wat zwaarder en daardoor wat minder gebruiksvriendelijk. Je dient deze bench ook vaak te monteren aan de achterbank om hem op de juiste manier te gebruiken. Dit vereist in het begin wat meer werk, maar zal na het monteren geen werk meer kosten.
 • Kunststof autobench: Een hondenbench van kunststof is vaak wat gemakkelijker in gebruik, omdat deze eenvoudig zijn om schoon te maken en wat lichter qua gewicht zijn dan een metalen hondenbench.
 • Hondenkooi: Een hondenkooi voor in de auto met tralies is vaak wat comfortabeler voor de hond, omdat het alle nodige zuurstof krijgt en alle kanten op kan kijken.

Als er wordt gekeken naar de manier van het onderhouden zijn al deze benches eenvoudig schoon te maken.Met het oog op gewicht is de kunststof autobench de beste keuze en met het oog op comfort voor de hond is de hondenkooi de beste keuze.

VEILIGHEIDSTUIGJE OF -GORDEL ALS VERVANGING VOOR DE AUTOBENCH

Veiligheidstuigjes en -gordels zijn erg onveilig. Ze wegen bij lange na niet op tegen de veiligheid van een metalen hondenbench. De meeste veiligheidstuigjes en –gordels kunnen bij een auto ongeluk van 50 km per uur de kracht van een middelgrote hond niet houden. De hond zal tijdens zo’n ongeluk als een losgeschoten projectiel door de auto heen vliegen. Beiligheidstuigjes en –gordels die het wel overleven, rekken vaak zo ver uit dat de hond alsnog tegen andere objecten of personen aanvliegt.

Er worden geconcludeerd dat de veiligheidstuigjes en –gordels helemaal niet veilig zijn als er een ongeluk plaatsvind. In de meeste gevallen zullen de gevolgen net zo dramatisch zijn als wanneer de hond los in de auto zit.Het is sterk af te raden om een veiligheidstuigje of –gordel te gebruiken voor je hond in de auto.

MAG JE IN HET BUITENLAND EEN HOND IN DE AUTO VERVOEREN?

In Nederland zijn er geen specifieke regels voor het vervoeren van honden in de auto. In de wet staat dat het niet mag leiden tot gevaarlijke situaties. In Frankrijk en België gelden deze regels ook.In België zijn ze wat strenger als het gaat om regels. Honden mogen daar alleen niet voorin zitten. Duitsland kent weer wat strengere regels als het gaat om het vervoeren van de hond in een auto. Daar moet de hond worden bevestigd in een tuigje, bench of achter een rek worden gezet.

WAT IS DE BESTE HONDENBENCH VOOR IN DE AUTO?

Mijn favoriete keuze is een veilige autobench. Een veilige bench is gemaakt van metaal en zit bij voorkeur bevestigd tegen de achterbank. Op het moment dat er een ongeluk plaatsvind met een auto waar een hond bij in zit, is de kans in dat geval kleiner dat de hond of de inzittende in de auto iets overkomt.

AUTOBENCH PROLINE

De Autobench van Proline is een Hummer onder de autobenches als het gaat om veiligheid.

Afmeting cabine (in cm)66 x 82 x 74
Gewicht20 kg
Geschikte voor honden tot40 kg
Schofthoogte tot68 cm

Deze autobench voldoet aan de strengste eisen wereldwijs en is goedgekeurd en gecertificeerd volgens o.a. de richtlijnen van de TUV Zuid-Duitsland. De Proline voldoet ook aan de Amerikaanse testnormen.

Het slot is uitgerust met een “Double Dock” systeem, waardoor de deur niet naar binnen kan vallen tijdens een ongeluk. Het “Safelock Systeem” zorgt ervoor dat de bench snel en eenvoudig los kan worden gemaakt zonder dat de hond zelf de deur kan openen.

De achterkant van de Proline is gemaakt van een dubbele wand en geblazen kunststof. Het “Impact Protection System” is toegepast, waardoor de box nog veiliger is. De achterwand absorbeert de druk die ontstaat tijdens een aanrijding en voert dit geleidelijk af. De impact op het lichaam van de hond wordt hierdoor tot het minimum beperkt.

BESTE PRIJS/KWALITEIT AUTOBENCH VOOR HONDEN

 • Double Dock systeem, zodat de deur niet naar binnen kan vallen.
 • Safelock systeem, zodat de deur snel en eenvoudig kan worden geopend door het baasje.
 • Impact Protection System, waardoor de impact tijdens een ongeluk wordt geminimaliseerd.
 • Voorzien van certificaten volgens richtlijnen van TUV Zuid-Duitsland
 • Voldoet aan de testnormen van Amerika.

Autobench Pro 4 Small

Materiaal: Aluminium | Kunststof
op voorraad

DUVO AUTOBENCH

Duvo is een bekend merk voor hondenproducten en staat voor hoogwaardig kwaliteit. Dit is mijn favoriete autobench voor maximale veiligheid tegen een eerlijke prijs.

Afmeting (in cm)77 x 55 x 64
Gewicht15 kg
Geschikte voor honden tot15 kg

De Duvo autobench voor honden is gemaakt van aluminium, waardoor kracht en stevigheid is gegarandeerd. De “Buddies on the Go” systeem biedt een uitgebreide set van handige accessoires om de uitstapt van de hond zo comfortabel en veilig mogelijk te laten verlopen.

Dankzij de gebogen dakvorm past deze hondenbench in alle wagens. De krachtige bench van aluminium garandeert de hoge mate van stabiliteit en veiligheid voor elke autorit.

De bench is voorzien van een slot voor extra veiligheid en een anti-slip mat voor extra comfort voor de hond.

BESTE PRIJS/KWALITEIT AUTOBENCH VOOR HONDEN

 • Extra accessoires om de hond comfortabel en veilig uit te laten stappen.
 • Gebogen dak zorgt ervoor dat de autobench in alle soorten auto’s past.
 • Bij aanschaf ontvang je ook een anti-slip mat voor extra comfort voor de hond.

TECTAKE AUTOBENCH

Voor minder dan €100 heb je al een veilige autobench voor je hond. De Tectake autobench is spotgoedkoop en voldoet aan alle basis functionaliteiten waar een autobench aan moet voldoen.

Afmeting (in cm)90 x 65 x 69
Gewicht12 kg
Geschikte voor honden tot30 kg

Tectake heeft deze scherp geprijste eenvoudige hondenbench op de markt gebracht die veilig is en voldoet aan de meesten vereisten voor het gebruiken in Europa.

Deze bench is gemaakt van eenvoudig te reinigen oppervlakte en is licht in gewicht vergeleken met de andere hondenbenches. Dat komt omdat de bench gemaakt is van aluminium, fineerhout en is voorzien van kunststof randen.

Dankzij het tralisch kan elke hond hier voldoende zuurstof in krijgen en comfortabel om zich heen kijken. De bench is snel te monteren en in gebruik te nemen met een bijgeleverde handleiding om hem te monteren.

LAAGSTE PRIJS AUTOBENCH VOOR HONDEN

 • Erg goedkoop.
 • Tralisch waardoor de hond om zich heen kan kijken.
 • Licht in gewicht.
 • Krachtige metalen frame.

ALGEHELE CONCLUSIE

De beste autobench voor een hond is de bench die het beste functioneert tijdens een auto ongeluk. In dit lijstje is de beste hondenbench de Proline, vanwege de impact absorberende achterkant en veiligheidscertificaten in meerdere wereldstaten.

Om zo’n veilige autobench te kunnen kopen moet je wel een volle portemonnee trekken en dat is niet voor iedereen te doen. Daarom is mijn favoriete autobench de Duvo, waar je het meeste waar krijgt voor je geld. Voor de helft van de prijs van de Proline heb je een hele degelijke bench die de hond en de passagiers in de auto zo goed mogelijk beschermt bij een harde impact.

De autobench van Tectake is een goede derde optie voor de mensen die graag willen bezuinigen op een goede autobench. Het is dan wel aan te raden om niet op snelwegen te rijden en over het algemeen extra voorzichtig te rijden.

Ik hoop dat dit artikel je helpt om een goede autobench te vinden die bij jou en je hond passen.

VEEL GESTELDE VRAGEN

Wat is de beste hondenbench voor in de auto?

De beste autobench voor een hond is de autobench die tijdens een auto ongeluk de meeste schade kan beperken. In dit lijstje is de beste autobench de Proline. De Proline is voorzien van een impact absorberende achterkant en is voorzien van meerdere veiligheidscertificaten in meerdere wereldstaten.

Hoeveel kost een autobench voor een hond?

Een autobench voor een hond begint rond de €70 en kan tot wel €1.000 kosten. Het verschil zit hem in de materialen en extra’s om een impact tijdens een auto ongeluk in te perken.

Hoe comfortabel is een hondenbench voor in de auto?

De meeste autobenches voor honden zijn niet gemaakt voor comfort. Ze zijn vaak gesloten aan 3 zijden en alleen open aan de voorkant. Dit heeft te maken met dat veiligheid een hogere prioriteit heeft dan comfort. Een anti-slip mat kan er wel voor zorgen dat de hond comfort ervaart.

Mag je een hond in een auto zonder hondenbench vervoeren?

In Nederland zijn er geen strikte regels als het gaat om het vervoeren van honden in de auto. Wettelijk gezien staat er dat een hond in de auto niet mag leiden tot gevaarlijk situaties. In Frankijk en België gelden deze regels ook. In Duitsland en andere landen binnen Europa is het strenger en is dit wel weer verplicht.

Over bestetip.nl

Bestetip is gemaakt om consumenten zo goed mogelijk te helpen met het kiezen van de laagste prijs. Wij maken gebruik van product feeds van meer dan 200 leveranciers. In een handomdraai vergelijken we de prijzen van deze leveranciers en maken dit inzichtelijk voor jou.

 

Ben je benieuwd naar mogelijkheden om een samenwerking aan te gaan? Stuur me dan gerust een mailtje en ik zal zo spoedig mogelijk contact met je opnemen!

Bestetip.nl is een deelnemer van het Amazon Services LLC Partner Programma, een affiliateprogramma dat is ontworpen om sites een middel te bieden om geld te verdienen door te linken naar Amazon.nl. De artikelen op deze site kunnen affiliate links bevatten naar Amazon.nl. waarop bestetip.nl verwijzingscommissie maakt.

Bestetip.nl
Logo