✅ Vergelijk de prijzen in real-time. ✅ Betaal altijd de laagste prijs. ✅ Direct op de hoogte van hoge kortingen. ✅ Ontvang een melding bij een kortingsactie.
Klanten beoordelen ons met een 9,6
4.8/5

[TOP 5] Beste hondenmand in 2023 [Incl. Koopgids]

Wist je dat je hond het erg belangrijk vind om zijn eigen plekje te hebben? Je hond kan in zijn eigen plekje tot rust komen en zijn eigen veiligheid opzoeken. Hierdoor is het enorm belangrijk om een eigen plek voor je hond te creëren met een hondenmand. Een hondenmand moet afgestemd worden op de grootte van je hond. Als de mand te klein is, zal die niet lekker liggen en als de mand te groot is dan voelt de hond zich er niet veilig in.

Hondenmanden zijn beschikbaar in een enorm breed assortiment van verschillende vormen, kleuren, materialen en kwaliteit. Ben je juist op zoek naar een zachte, fluffy hondenmand in de vorm van een donut of juist eentje die goed tegen een stootje kan. Wil je de hondenmand ook in de auto gebruiken of juist alleen voor thuis. Kies je er dan één die goed bij je interieur past of maakt dat je niet zo veel uit. Of vind je het belangrijk dat je een goedkope hondenmand kiest? Er is een enorm aanbod en daardoor niet altijd even makkelijk om een goede hondenmand te kiezen die perfect op jouw behoefte aansluit.

In dit artikel neem ik je mee langs alle belangrijkste onderdelen waar je op moet letten bij het kiezen van een hondenmand. Samen zorgen we ervoor dat jij straks de mand kiest die bij jou en je hond passen.

BESTE HONDENMAND IN 2023

WAAROM HEEFT MIJN HOND EEN HONDENMAND NODIG?

Jouw hond heeft een hondenmand nodig om gezond te blijven. Een hondenmand draagt bij aan een goede nachtrust krijgt, wat erg belangrijk is. Nachtrust zorgt ervoor dat je hond dat jouw hond geestelijk tot rust komt. Puppy’s zijn een goed voorbeeld hiervan. Ze slapen het overgrote deel van de dag.

Tijdens de nachtrust herstelt het lichaam. Alle indrukken die ze op hebben gedaan kunnen worden verwerkt tijdens deze rust. Een fijne plek waar ze zich veilig voelen is erg belangrijk om tot een comfortabele rust te komen. Een hondenmand is voor alle honden een must-have als je een hond aanschaft. Ook voor honden die al wat meer op volwassen leeftijd zijn mag een goede hondenmand niet missen.

Naast het hebben van een goede nachtrust is het voor je hond ook erg prettig om overdag een plek te hebben waar die zich kan terugtrekken. Het liefst is deze plek een omgeving waarin die zich veilig voelt. Net als elk lid van het gezin heeft jouw hond ook behoefte aan een eigen plek waar die vertrouwd en veilig in kan zitten. Een hondenmand is dan de ideale uitkomst daarvoor.

WELKE HONDENMAND MOET IK KIEZEN?

Doordat de mogelijkheden eindeloos zijn wordt je al snel overspoeld met opties. Ik help je in dit onderdeel overzicht te bieden op de verschillende vormen-, materialen- en vullingen van hondenmanden.

VERSCHILLENDE VORMEN HONDENMANDEN

Je dient te bepalen welke vorm de hondenmand moet hebben. Houd er rekening mee waar je de hondenmand voor wil gebruiken. Wil je hem bijvoorbeeld in een hoek zetten, dan is een rechthoekige vorm handig. Wil je hem in een open ruimte gebruiken, dan kan een ovale en ronde hondenmand ook prima.

Een andere optie is om de vorm van de hondenmand te kiezen op basis van hoe je hond het meest comfortabel ligt. Ligt je hond graag opgekruld, dan is een ronde of ovale hondenmand geschikter. Ligt je hond vaak in verschillende posities, dan kan een rechthoekige hondenmand een betere keus zijn.

RECHTHOEKIGE HONDENMAND

Rechthoekige hondenmanden zijn vaak beschikbaar in veel verschillende maatvoeringen. Of je nou kiest voor een grote hondenmand of een kleine hondenmand. Voor vrijwel elk hondenras is er een perfecte rechthoekige hondenmand. Rechthoekige hondenmanden hebben meestal een dikke opstaande rand. De instap is wat verlaagt, waardoor het een perfecte hondenmand is voor oudere honden. Oudere honden kunnen eenvoudig in en uit de mand lopen.

RONDE HONDENMAND

Ronde hondenmanden zijn vaak klein van formaat. Deze manden hebben vaak een opstaande rand. Hierdoor kunnen honden vaak in heerlijk nestje maken in de mand. Voor honden die het fijn vinden om opgekruld in de mand te liggen is de ronde hondenmand perfect.

OVALE HONDENMAND

Ovale hondenmanden zijn voorzien van meerdere voordelen. Vaak hebben deze hondenmanden een lagere instap, waardoor oudere honden er gemakkelijk in- en uit kunnen lopen. Daarnaast is de vorm ideaal voor honden welke het vaak fijn vinden om een nestje te maken in de mand.

HONDENMANDEN VAN VERSCHILLEND MATERIAAL

Wanneer je een nieuwe hondenmand voor je hond gaat kopen, kun je kijken naar het materiaal. Elk type materiaal wat je kiest voor je hondenmanden heeft verschillende voor- en nadelen. Wil je een hondenmand voor in de winter, dan is een warme pluche hondenmand erg geschikt. Pluche houdt namelijk warmte vast. Op warmere dagen is het een katoenen hondenmand geschikter om te kiezen, deze zijn over het algemeen wat koeler en frisser.

KATOENEN HONDENMAND

Katoen is van zichzelf erg stevig en komt vaak voor in kleding. Naast dat het stevig is, is het ook erg soepel. Katoen ademt goed, waardoor de hondenmand langer fris zal blijven. Over het algemeen voelt een hondenmand van katoen voor een hond wat koeler aan dan een pluche, fluffy hondenmand. Katoenen hondenmanden zijn daarvoor wat geschikter voor zomermaanden.

LEDERE HONDENMAND

Leder is een ideale stof als het gaat om hygiëne. Bacteriën hechten zicht moeilijk aan ledere hondenmanden. Hondenhuidschilfers glijden er ook makkelijk vanaf. Daarnaast is leder ook makkelijk om te reinigen met bijvoorbeeld een vochtige doek. Op die manier zal jouw ledere hondenmand zijn authentieke schoonheid direct terugkrijgen.

HOUTEN HONDENMAND

Hondenmanden van hout zien er natuurlijk fraai uit vanwege de uitstraling. Hout is niet alleen erg sterk, maar past vaak ook in bijna ieder interieur. Houten hondenmanden worden daardoor razendsnel steeds populairder.

RIETEN HONDENMANDEN

Hondenmanden van riet worden met de jaren steeds populairder in Nederland. Dankzij de mooie uitstraling is het een echte hebben ding geworden. Riet heeft een zachte uitstraling en komt daardoor goed in hun recht in de meeste woonkamers. Hondenmanden van riet bestaan er in veel verschillende vormen. Vaak worden rieten hondenmanden gebruikt met een comfortabele ligkussen voor de hond.

PLUCHE HONDENMAND

Pluche hondenmanden houden over het algemeen veel warmte vast. Een pluche hondenmand is daarom erg geschikt voor de koudere dagen. Veel hondenmanden van pluche hebben vaak lange stoflengte. Voor honden is dat ideaal om zijn eigen nestje te maken. Warme hondenmanden zijn dan ook vaak de favoriete van honden.

POLYESTER HONDENMAND

Polyester is erg sterk materiaal wat goed tegen verschillende weersomstandigheden is opgewassen. Polyester hondenmanden zijn vaak eenvoudig te reinigen en blijven vaak vrij van kreuken. Een hondenmand waarvan de buitenste laag van polyester is heeft een lage vochtabsorptie en kan goed tegen de zon. Hondenmanden van polyester zullen minder snel verkleuren vergeleken met hondenmanden van katoen. Sommige polyester hondenmanden zijn ook behandeld met een extra beschermlaag, waardoor ze water en vuil afstoten. Verder zijn deze polyester hondenmanden antibacterieel en daardoor erg geschikt om outdoor te gebruiken.

KUNSTSTOF HONDENMAND

Kunststof wordt veel gebruikt bij het maken van hondenmanden. Kunststof is erg sterk en is over het algemeen erg goed om buitenshuis te gebruiken. Indoor kan een kunststof mand ook geschikt zijn, hiervoor dien je wel een lekkere zachte kussen erin te bewaren. Het voordeel van een kunststof hondenmand is dat het bestand is tegen bijten en krabben. Kunststof hondenmanden kunnen goed tegen een stootje en zijn niet kapot te krijgen. Als je kiest voor een kunststof hondenmand is het wel verstandig om er een te kiezen die ventilatiegaten aan de onderkant heeft. Dit is nodig om de luchtcirculatie van de mand op pijl te houden.

HONDENMANDEN MET VERSCHILLENDE SOORTEN VULLING

De vulling van een hondenmand kan enorm comfortabel of juist minder comfortabel zijn voor je hond. De beste hondenmand is enorm afhankelijk van het ras en de persoonlijkheid van je hond. Heeft je hond gewrichtsproblemen? Dan kun je ervoor kiezen om een hondenmand met orthopedische memory foam kiezen. Een hondenmand met foam vulling is vaak meer geschikt voor in de winter en een hondenmand met polyester vulling voor de zomer.

HONDENMANDEN MET FOAM VULLING

Foam is een hondenmanden vulling dat vast is vergeleken met polyestervulling. Hondenmanden voelen vast aan, doordat het uit één geheel bestaat en dus niet uit losse vlokken. Kenmerken van foam is dat het goed veert en snel terugvalt in de originele vorm wanneer de hond uit de mand loopt.

HONDENMANDEN MET POLYESTER VULLING

Het overgrote deel van de hondenmanden zijn gemaakt met polyester vulling. Polyester voelt over het algemeen warm aan en vormt zich aan het lichaam en de houding van de hond. Polyester vulling komt vaak in twee verschillende vormen voor: In de vorm van vlokken en in een vastere vorm. Over het algemeen zijn hondenmanden met polyester vulling erg zacht en voelen warm aan.

HONDENMANDEN MET ORTHOPEDISCH MEMORY FOAM

Orthopedisch memory foam is zoals de naam al doet vermoeden erg geschikt voor honden die problemen hebben met gewrichten. De foam zorgt ervoor dat de hondenmanden wat meer ondersteuning bieden aan het hondenlichaam. Voornamelijk profiteren honden met artritus en gewrichtsproblemen van de hondenmand met orthopedisch memory foam. Deze vulling vormt zich naar het lichaam van de hond en veert goed terug wanneer de hond uit de mand stapt.

TIPS BIJ HET KIEZEN VAN EEN GOEDE HONDENMAND

Om de maat van de perfecte hondenmand te bepalen is het aan te bevelen om je hond op te meten voor je een kleine of grote hondenmand koopt. Door je hond op te meten kun je een hoop gedoe met retourneren vermijden omdat je het verkeerde maat hebt gekocht.

LET OP HET SLAAPGEDRAG VAN JE HOND

Let op het slaapgedrag van je hond. Als je hond helemaal opgevouwen ligt te slapen, dan is het waarschijnlijk niet nodig om een grote hondenmand te nemen. Andere honden liggen graag languit, dan heb je vaak wel een grotere hondenmand nodig.

KIES EEN GEBORGEN EN WARME MAND

Puppy’s hebben behoefte aan een compacte hondenmand. Hoe compacter de hondenmand is, des te meer de plek een geborgen gevoel en extra warmte geeft aan de hond. Een puppy groeit vrij snel, het is daarom begrijpelijk dat je hier niet te veel geld aan uit wil geven. Bij het kopen van een hondenmand doe je er verstandig aan om een hondenmand te kiezen die je makkelijk schoon kunt maken, want puppy’s zijn vaak niet perfect zindelijk.

LET OP DE BINNEN- EN BUITENMAAT

Als je de afmetingen van een hondenmand opzoekt, is het verstandig om voornamelijk de aandacht te richten op de binnenmaat. De buitenmaat is enkel belangrijk om te bepalen of de mand binnen je interieur past. Let ook goed op de rand van de hondenmand. Voor grote honden is een hoge rand vaak geen probleem.HOUD REKENING MET VERSCHILLENDE MATEN

Het is gebruikelijk dat producenten gebruik maken van maatvoeringen, zoals: S, M, L, etc. Let bij deze maten altijd goed op wat de binnenmaten precies zijn. Merken en producenten hanteren namelijk vaak verschillende maten bij het beoordelen van de maatvoering.

WAT IS DE BESTE HONDENMAND?

Het kan nogal overweldigend zijn als je een hondenmand moet kiezen uit alle soorten, merken, modellen en materialen. Om je een eind op weg te helpen beschrijf ik hieronder al mijn favoriete hondenmanden.

SCRUFFS CHESTER HONDENMAND | BESTE POLYESTER HONDENMAND

De Scruffs Chester Hondenmand is gemaakt van korte pluche vacht met polyester vulling. De vacht zorgt ervoor dat de hondenmand een warme comfortabele plek is voor je hond. Polyester zorgt ervoor dat de mand erg stevig is en kreukvrij blijft, ook nadat de hondenmand in de hondenmand heeft gezeten. Polyester is een vast materiaal, waardoor de vorm van de hondenmand terugveert naar de ‘normale’ vorm. De onderkant van de Scruffs Chester Hondenmand is voorzien van een anti-slip laag, waardoor de hondenmand goed op zijn plek blijft.

REBEL PETZ BOX HONDENMAND

De Rebel Petz Box hondenmand is een zachte- en comfortabele hondenmand. Deze mand is gemaakt van hoogwaardig katoen en is van nature hypoallergeen. Dit zorgt ervoor dat de kans op allergische reacties minimaal is. Een ander voordeel is dat de mand resistent is tegen huisstofmijt. Katoen is van nature erg stevig en kan daardoor eenvoudig worden afgeritst en worden gewassen in de wasmachine.

WOOF COCON VINTAGE HONDENMAND | BESTE VINTAGE HONDENMAND

De Woof Cocon Vintage Hondenmand is erg populair in Nederland. Deze populariteit is te danken aan de vintage-look wat enorm in de smaak valt. De hondenmand wordt over het algemeen ervaren als een hele fijne plek waar de meeste honden lang van kunnen genieten.

HAPPY-HOUSE RIETEN HONDENMAND | BESTE RIETEN HONDENMAND

De Happy-House Rieten Hondenmand is erg populair vanwege het riet en de taupe kleurige kussen. Deze combinatie zorgt ervoor dat het in elk interieur een mooie plek heeft. De mand is met de hand gemaakt in Indonesië, wat ervoor zorgt dat elke hondenmand een unieke look heeft. De polyester hoes uitneembaar en kan worden gewassen.

DOGGYBED MEDICAL STYLE PLUS | BESTE ORTHOPEDISCHE HONDENMAND

De Doggybed Medical Style Plus is één van de best gewaardeerde orthopedische hondenmand verkrijgbaar. Deze manden zijn ontwikkeld door diergeneeskundigen met oog op het herstel van kwaaltjes bij honden. De vulling is van traagschuim, wat ervoor zorgt dat de mand zich volledig aan de vorm van je hond aanpast. Dit zorgt voor een perfecte lig- en slaapcomfort voor je hond.

De omranding van de hondenmand is gemaakt van zacht, synthetisch leer. Dit zorgt ervoor dat de mand extra stevig is, waterdicht, slijtvast en daardoor een garantie voor een duurzame aankoop. Leer is van nature ook een erg populaire kleur, ademend en geurloos.

Een orthopedische hondenmand zoals die Doggybed Medical Style Plus is geschikt voor honden die last hebben van:

  • Artrose
  • Artritis
  • Spier- en gewrichtpijn
  • Reuma
  • Operatie hebben gehad
  • Ouder zijn
  • Overgewicht

EINDCONCLUSIE

Uit dit uitgebreide onderzoek kan er worden gesteld dat er geen ‘one-size-fits-all’ hondenmand bestaat. Elk hond is anders qua formaat, slaaphouding en behoeften. Het is daardoor raadzaam om goed op je hond te letten en op basis van zijn gedragingen een perfecte hondenmand uit te kiezen. In mijn top 5 favoriete hondenmandenlijstje komen alle hondenmanden aan bod voor alle verschillende soorten honden en interieurs. Naar mijn mening dekken deze 5 hondenmanden vrijwel alle verschillende types en keuzes die er zijn als het gaat om het kopen van een goede hondenmand.

VEELGESTELDE VRAGEN

Hieronder worden de meest gestelde vragen van lezers behandeld. Staat jouw vraag hier niet tussen? Schroom dan niet om een berichtje achter te laten onderin dit artikel.

Is een hondenmand nodig?

De meeste honden slapen ruim 12 uur per dag. De juiste hondenmand kiezen is essentieel. Veel mensen denken dat honden bijna overal zichzelf kunnen opkrullen en slapen. Het is echter verstandig om je harige vriend niet op de grond te laten slapen. De waarheid is dat honden een hondenmand nodig hebben, net als wij, en ze zijn om verschillende redenen erg nuttig.

Is een hondenmand met een zachte vacht nodig?

De vacht van de hond zelf is voor de meeste honden meestal niet genoeg. Veel mensen denken dat omdat een hond een vacht heeft die hem beschermt, hij in de winter geen deken nodig heeft. Het tegendeel is dat dierenartsen eigenaren van gezelschapsdieren adviseren om extra warmte te geven door middel van kleding, verwarming of dekens.

Welke type hondenmand moet ik kiezen?

De meest populaire hondenmand is de orthopedische hondenmand. Deze mand is gevuld met traagschuim, dat zich aanpast aan de vorm van jouw hond. Het biedt ondersteuning bij pijnlijke gewrichten. Als jouw hond ouder is en vatbaarder voor ‘lekken’, zoek dan naar een waterdicht orthopedisch hondenmand of een waterdichte hoes.

Hebben honden een zachte hondenmand nodig?

Honden moeten op een stevige ondergrond rusten. Een te zachte hondenmand biedt niet de ondersteuning die nodig is voor comfortabele rust en gezonde gewrichten. Een oudere hond die in een zacht bed wegzakt, kan moeite hebben om erin en eruit te komen. Dit betekent niet dat hij op de grond moet slapen – dat is een te hard ondergrond. De meest ideale hondenmand is er eentje die op maat is gekozen voor het type hond en zijn levensfase.

Over bestetip.nl

Bestetip is gemaakt om consumenten zo goed mogelijk te helpen met het kiezen van de laagste prijs. Wij maken gebruik van product feeds van meer dan 200 leveranciers. In een handomdraai vergelijken we de prijzen van deze leveranciers en maken dit inzichtelijk voor jou.

 

Ben je benieuwd naar mogelijkheden om een samenwerking aan te gaan? Stuur me dan gerust een mailtje en ik zal zo spoedig mogelijk contact met je opnemen!

Bestetip.nl is een deelnemer van het Amazon Services LLC Partner Programma, een affiliateprogramma dat is ontworpen om sites een middel te bieden om geld te verdienen door te linken naar Amazon.nl. De artikelen op deze site kunnen affiliate links bevatten naar Amazon.nl. waarop bestetip.nl verwijzingscommissie maakt.

Bestetip.nl
Logo