✅ Vergelijk de prijzen in real-time. ✅ Betaal altijd de laagste prijs. ✅ Direct op de hoogte van hoge kortingen. ✅ Ontvang een melding bij een kortingsactie.
Klanten beoordelen ons met een 9,6
4.8/5

[TOP 3] Beste hondenbuggy in 2023 [Incl. Koopgids]

Valt jou dit ook op..? Hondenbuggy’s duiken steeds vaker op. Een hondenbuggy is hetzelfde als een kinderwagen voor je hond. Oude, zieke of vermoeide honden kunnen vanwege kwaaltjes niet goed meer lopen. Deze honden zijn vaak sloom en hebben geen energie meer om lange wandelingen te maken. Als je hond halverwege een lange wandeling moeite krijgt met het meelopen, dan kan een hondenbuggy je hond opvrolijken. Een hondenbuggy is een manier om liefde te tonen voor je hond. Met een hondenbuggy kan je je hond vaker mee naar buiten, met gezinsuitstapjes en lange wandelingen. Honden kunnen tijdens een wandeling kiezen of ze in de buggy willen zitten of een stukje mee willen lopen. Op die manier heeft je hond het beste van beide werelden.

Een hondenbuggy is een vrij grote investering en er zijn veel verschillende buggy’s op de markt. Daardoor is het niet altijd even makkelijk kiezen. Wil je een hondenbuggy kopen? Welke hondenbuggy past het beste bij mij? In dit artikel belicht ik elk onderdeel waar je aan moet denken bij het aanschaffen van een hondenbuggy. Daarna laat ik je weten wat mijn drie favoriete hondenbuggy’s zijn.

WAAROM EEN HONDENBUGGY KOPEN?

Een hondenbuggy kan om praktische redenen worden gekocht. Denk hierbij aan

 • Op asfalt lopen bij warm weer;
 • Door de sneeuw lopen in de winter;
 • Bij een blessure naar de dierenarts.

Bij erg warm weer kan je hond zijn pootjes verbranden. Als je dan toch met je hond op pad wil gaan, kies dan om je hond te vervoeren in een buggy. In winterdagen kan een hond bibberen van de kou. Vaak komt dit door de sneeuw die laag over de grond ligt en natuurlijk de lage temperaturen. Veel hondenbuggy’s kunnen helemaal worden afgesloten. Met een warm dekentje erbij is een hondenbuggy de perfecte plek om in op te warmen.

Je hond mag op plekken komen waar die normaal nauwelijks komt. Denk hierbij aan

 • Drukke plekken, zoals de markt;
 • In het verkeer;
 • Tijdens het hardlopen.

VOORDELEN VAN EEN HONDENBUGGY

Op plekken met veel mensen kan een hond zich onveilig voelen. Mensen kunnen op drukke plekken schade aanrichten aan je hond, door bijvoorbeeld op zijn staart te stappen of er tegen aan te lopen. Een buggy is dan een veilige plek voor je hond waar hij zich in kan terugtrekken.

Daarnaast is het voor je eigen comfort, omdat je dan minder op je hond hoeft te focussen. Ook is een hondenbuggy veel veiliger in het verkeer dan aan een riem. Je hond zit in een kar die jij volledig bestuurd. Hierdoor kan je je aandacht beter op het verkeer houden.

WAAR OP LETTEN BIJ HET AANSCHAFFEN VAN EEN HONDENBUGGY?

Denk goed na voor je een hondenbuggy koopt. Je kunt je geld maar 1x besteden en het is dan wel zo handig om er goed over na te denken. Als je goed nadenkt over de volgende overwegingen, dan zul je niet voor verrassingen komen te staan.

PRAKTISCHE OVERWEGINGEN

Bepaal welke specificaties je hondenbuggy minimaal moet hebben.

 • Wat is de afmeting van je hond? Kies bij voorkeur een hondenbuggy waarbij je hond voldoende beweegruimte heeft. Beweegruimte verhoogt het comfort voor je hond. Let daarbij wel op dat je hond niet te veel beweegruimte heeft, anders heb je de kans dat je hond heen en weer zal schuiven.
 • Wil je meerdere honden vervoeren? Kies dan een hondenbuggy die wat ruimer is. Houd er rekening mee dat er voldoende beweegruimte moet zijn als de buggy met meerdere honden erin is gesloten.
 • Groeit je hond nog veel? Dan kan het zijn dat je hond snel uit de draaggewicht van de buggy kan groeien. Kies dan voor een buggy met meer draaggewicht.

FUNCTIONELE OVERWEGINGEN

Verder is het belangrijk om te overwegen waar je de buggy voor wil gebruiken. Denk hierbij goed na over plekken waar je met je buggy naartoe gaat.

 • Wil je de buggy gebruiken op onverharde wegen, zoals in het bos? Kies voor een buggy met grote luchtbanden en drie wielen. Dit zorgt ervoor dat je flexibel kunt bewegen en de schokken goed worden opgevangen. Bij voorkeur neem je ook een comfortabele mat, zodat je hond meer comfort heeft door de schokken heen.
 • Wil je de buggy gebruiken op vakantie? Kies dan een buggy die geschikt is voor wegen waar je op loopt. Overweeg hierbij ook om een buggy te nemen die multifunctioneel is. Dit kan je een extra koffer schelen als bagage in de auto of op reis.
 • Wil je de buggy gebruiken voor lange wandelingen? Kies een comfortabele buggy met luchtbanden  die makkelijk vooruit kan worden geduwd. Een zachte mat zorgt ervoor dat je hond  comfortabel kan liggen.
 • Wil je de buggy gebruiken voor korte wandelingen? Kies een buggy met meer stabiliteit, bij voorkeur eentje met vier of acht wielen. Je kunt bij deze kar ervoor kiezen om harde banden te nemen in plaats van luchtbanden.
 • Wil je de buggy gebruiken bij het hardlopen? Kies een buggy met een goede besturing, bij voorkeur eentje met drie wielen. Ook moet de kar voorzien zijn van de juiste comfort, bij voorkeur met luchtbanden en die makkelijk vooruit te duwen is.

WIELEN VAN EEN HONDENBUGGY

Kiezen voor een buggy met drie of vier wielen heeft allebei zijn voor en nadelen. Het hangt er maar net van af waar je de buggy voor wil gebruiken. Wil je de buggy veel gebruiken op onverharde of op verharde wegen? Kies je voor flexibiliteit of een beter balans?

DRIE WIELEN

Buggy met drie wielen zijn makkelijker om mee te sturen en meer geschikt voor onverharde wegen, zoals in het bos. Daartegenover staat dat buggy’s met drie wielen minder balans hebben, waardoor ze minder geschikt zijn voor zwaardere honden.

VIER WIELEN

Buggy’s met vier wielen beschikken over meer stabiliteit en minder flexibiliteit. Buggy’s met vier wielen kunnen door de stabiliteit zwaardere honden tillen. Deze buggy’s zijn meer geschikt voor verharde paden, zoals in de stad.

LUCHT OF KUNSTSTOF BANDEN?

Harde banden zijn vaak van kunststof gemaakt. Deze banden vangen de schokken minder goed op en voelen daardoor minder comfortabel aan. Aan de andere kant hebben kunststof banden als voordeel dat ze niet lek kunnen raken.

Luchtbanden hebben een schok dempend vermogen, dat zorgt voor meer rijcomfort voor de hond en het baasje. Daartegenover staat dat luchtbanden vaak wat duurder zijn en lek kunnen raken. Gelukkig kunnen luchtbanden eenvoudig worden geplakt en opgepompt.

GROTE OF KLEINE BANDEN?

Banden verschillen van 6 tot 9 inch qua grootte. Bandenformaat zorgt voor verschillende comfort-niveaus. Grote wielen rollen makkelijker en zijn een stuk stabieler dan kleine banden. Grote wielen zijn iets prijziger, maar beter geschikt voor onverharde wegen en als je er mee wil joggen.

Kleine banden zijn vaak minder geschikt voor onverharde wegen, omdat de band vast kan komen te zitten in oppervlaktes. Daarnaast zorgen kleine banden ervoor dat de buggy stroever duwt.

OPENINGEN EN KIJKGATEN

Kies een hondenbuggy met een voor- en bovenklep. Een bovenklep kan worden dichtgeritst of geknoopt om je hond binnen te houden. Deze functie is handig bij regen of ander slecht weer en kan ook handig zijn als je je hond in de buggy wilt houden: bijvoorbeeld tijdens een familiepicknick. Door de boven- en voorklep te sluiten, zorg je er ook voor dat je hond er niet uit springt terwijl de wandelwagen in beweging is.

Meestal vinden honden het fijn als ze tijdens het wandelen mee kunnen kijken. Het is dan ook aan te raden om een buggy te nemen met een grote opening en kijkluikjes erin. Dit zorgt ervoor dat je hond de wandeling beter kan ervaren en dat er voldoende zuurstof naar binnenkomt.

TYPE MATERIALEN

Elk type materiaal heeft zijn voor- en nadelen. Aluminium heeft een betere kwaliteit dan PVC. Een nylon hoes houdt het regen beter buiten dan polyester.

GEWICHT VAN DE HONDENBUGGY

Het gewicht bepaalt voor een deel hoe makkelijk een hondenbuggy meebeweegt. De regel die hierbij geldt is hoe lichter de buggy is, des te beter die meebeweegt. Aan de andere kant zijn zware karren vaak steviger en beter geschikt voor grotere honden.

Probeer rekening te houden met het gewicht van je hond bij het kiezen van de perfecte hondenbuggy. Neem bij voorkeur voor een hond van 30 kilo een buggy met een draaggewicht van 35 kilo. Op die manier heeft de buggy wat speling en hoef je niet een al te zware buggy mee te duwen.

EXTRA FUNCTIES EN ACCESSOIRES

Zorg ervoor dat de hondenbuggy laadvermogen heeft. De mogelijkheid om voorraden zoals water en eten mee te nemen, is handig voor lange wandelingen of tijdens het joggen. Als je een hondenbuggy koopt die niet is uitgerust met opslagruimte, zul je waarschijnlijk huisdieraccessoires in je handen moeten dragen. Een goede hondenbuggy heeft laadruimte zoals opbergvakken aan de achterkant of zijkanten van de buggy.

Als je de kinderwagen gebruikt, heb je waarschijnlijk het volgende op zak:

 • Water en een waterbak voor je hond;
 • Een riem en / of hondentuig;
 • Plastic zakjes.

Hondenbuggy’s kunnen ook functioneren als koffer, rugtas, schoudertas, autozitje of achter de fiets als fietskar. Het nadeel hieraan is dat deze soort buggy’s luxe inleveren, maar je kunt de buggy dan wel weer gebruiken voor meer situaties. Dit is erg handig als je van plan bent de buggy mee te nemen op vakantie. Ook is het handig om rekening te houden of de buggy waterbestendig is of dat je er een regenhoes bij krijgt.

MIJN FAVORIETE HONDENBUGGY’S

Lees klantrecensies voor de beste hondenbuggy. Lees artikelen op mijn websites om te zien wat andere kopers vinden van het model dat je mogelijk interessant vind. Ik schrijf meerdere artikelen over verschillende hondenbuggy’s. Daarbij beoordeel en promote ik de beste hondenbuggy’s. Lees hieronder mijn 3 favoriete hondenbuggy’s: Meest luxe, beste prijs/kwaliteit en laagste prijs.

AIRBUGGY DOME 2 – MEEST LUXE

Airbuggy Dome 2 staat ook wel bekend als de Rolls Royce onder de hondenbuggy’s en dat is niet zomaar.

Afmeting buggy (in cm)95 x 54 x 99
Afmeting mand (in cm)53 x 31 x 52
Gewicht13 kg
Draaggewicht15 kg
Meest geschikt voorLange wandelingen;
Joggen;
Onverhard terrein;
Vakantie ;
Veelvoudig gebruik.

De Airbuggy Dome 2 is een hondenbuggy van het top-segment. Er is op dit moment geen betere hondenbuggy dan de Airbuggy beschikbaar op de markt.

Let er wel op dat je hier minimaal €500 voor neerlegt. Als je het kunt betalen en het voldoet aan je wensen, dan is de Airbuggy een aanrader.

Met de Airbuggy gaat je hond overal mee naartoe in complete luxe. Dankzij de 3 grote luchtbanden (1 voor en 2 achter) zul je een soepele rit met minimale schokken ervaren en kun je flexibel sturen. Het lichtgewicht frame zorgt ervoor dat de buggy licht aanvoelt bij het duwen.

De buggy is voorzien van een afneembaar mandje die is bevestigd aan het lichtgewicht frame. Bij aanschaf ontvang je een bodemplaat en schouderband, waardoor het losse mandje goed functioneert als draagtas voor onderweg of op reis. In het stevige mandje zitten gaas inzetstukken voor zich en ventilatie voor je hond die van bovenaf kan worden geopend.

In de frame van de duwstang zit een betrouwbare knijprem die je eenvoudig kunt bedienen tijdens het wandelen. Verder is de buggy voorzien van extra opbergvakjes, zodat je zakjes en andere hondenspulletjes eenvoudig mee kunt nemen.

CONCLUSIE – AIRBUGGY DOME 2

 • Lichtgewicht frame voor licht duwgemak.
 • Grote luchtbanden voor soepel rijcomfort.
 • Drie banden voor het flexibel sturen.
 • Multi-functioneel: O.a. als draagtas te gebruiken.
 • Hoge kwaliteit waardoor het lang meegaat.
 • Veel opbergvakjes, zodat je hondenspulletjes makkelijk mee kan nemen.

Airbuggy hondenbuggy dome2 sm met rem sand beige 53x31x52 cm / 96x53,5x99 cm

Airbuggy Dome2 Brake SM Set Sand Beige Deze Airbuggy Dome2 Brake SM Set Sand Beige is een luxe hondenbuggy met afneembaar mandje, geplaatst op een lichtgewicht frame. Jouw hond ...
niet op voorraad

INNOPET BUGGY COMFORT EFA – BESTE PRIJS/KWALITEIT

Innopet Buggy Comfort EFA staat bekend als een hele goede middenmoot onder de hondenbuggy’s. Deze buggy is dan ook een van de meest populaire in Nederland.

Afmeting buggy (in cm)87 x 50 x 102
Afmeting mand (in cm)66 x 33 x 50
Gewicht11 kg
Draaggewicht25 kg
Meest geschikt voorLange wandelingen;
Joggen;
Verhard terrein.

De Innopet Buggy Comfort EFA is een hondenbuggy in het midden segment. Deze buggy doet het vooral erg goed vanwege de uitstekende prijs/kwaliteit verhouding. Alle onderdelen van de Innopet Buggy Comfort EFA is gericht op comfort en kwaliteit.

De hondenbuggy is erg stevig vanwege het aluminium frame, dat is verstevigd met een laagje oxide (adoniseren). Dit zorgt ervoor dat alle aluminium onderdelen krasbestendig zijn. De duwstang ligt comfortabel in de hand vanwege de rubberen grip. Een nadeel is dat de buggy is gemaakt van nylon, wat niet waterdicht is. Een regenhoes moet je los bij kopen om je hond bij slecht weer droog te houden.

Dankzij de 3 grote banden (1 voor en 2 achter) zal het vooruit duwen van de buggy licht aanvoelen. Een flinke nadeel is dat deze banden gemaakt zijn van kunststof, waardoor het alleen geschikt is voor verharde wegen. Hierdoor is het rijden in het bos een minder geschikte optie met deze buggy. Een voordeel is dat de voorwiel vastgezet kan worden, wat het wel een geschikte buggy maakt voor bij het joggen.

De mand op de buggy is voorzien van een opberg vak onderin en twee bekerhouders. Hierdoor is de kar goed voorzien voor langere wandelingen. In de buggy zit een zachte mat waar je hond comfortabel op kan chillen. Ook het kijkluikje kan open worden geklapt, waardoor je hond liggend ook van de omgeving kan genieten. In de mand zitten twee aanleglijnen, waarmee de hond(en) niet uit de buggy kunnen ontsnappen. Dit kan handig zijn als je met de buggy deelneemt aan het verkeer.

CONCLUSIE INNOPET BUGGY COMFORT EFA

 • Aluminium frame dat is voorzien van een anti-kras laag.
 • Grote wielen zodat de kar licht aanvoelt bij het duwen.
 • De voorwiel kan worden vastgezet, handig voor bij het joggen.
 • De buggy beschikt over bekerhouders en een opbergvak, handig voor bij lange wandelingen.
 • Er zitten twee aanlegelijnen in, waardoor je twee honden kunt vastzetten.

Huisdier buggy IPS-070 zwart/zilver hondendrager trolley Innopet Comfort EFA Buggy opvouwbare huisdierbuggy kinderwagen voor honden en katten

1 gebruikt van €207,17
Laatste update was op: 18/05/2024 7:43 am
op voorraad

VIDAXL HONDENBUGGY – LAAGSTE PRIJS

VidaXL heeft een van de goedkoopste hondenbuggy’s op de markt gebracht. Deze buggy is vergeleken met andere goedkope hondenbuggy’s een van de beste.

Afmeting buggy (in cm)80 x 37 x 99
Afmeting mand (in cm)37 x 33 x 27
Gewicht10 kg
Draaggewicht15 kg

De VidaXL hondenbuggy is een buggy in het lagere segment en is erg populair in Nederland. VidaXL heeft zichzelf overtroffen door een buggy voor een lage prijs met veel luxe functies op de markt te brengen. Maar als je de kar voor tientallen jaren wil gebruiken, dan raad ik je aan 1 van de andere buggy’s te kiezen. De mand van de buggy is voorzien van een luikje aan de onderkant en bovenkant die los kunnen worden gemaakt. Daardoor kan je hond naar buiten kijken terwijl die in de buggy ligt.

De buggy is enkel geschikt voor verharde wegen, omdat het is voorzien van zes kleine kunststof wieltjes. Door de schokdempers aan de voorwielen is de kar toch nog voorzien van comfort. Uit klantervaringen blijkt de kar goed bij een lichte duw al goed meebeweegt. Doordat de buggy is gemaakt van polyester is de hele buggy waterbestendig. Hierdoor heb je geen regenhoes nodig om je hond droog te houden bij slecht weer. Het materiaal van de buggy is een stuk lichter dan de andere, omdat het van PVC is gemaakt. PVC is daarentegen minder duurzaam dan aluminium of metaal.

Aan de bovenkant van de kar zitten er twee bekerhouders en aan de onderkant een ruime opberg vak. Hierdoor is deze buggy geschikt om mee te nemen bij lange wandelingen. Over het algemeen heeft deze buggy relatief veel luxe voor de lage prijs.

CONCLUSIE VIDAXL HONDENBUGGY

 • Lage prijs.
 • Twee bekerhouders en een ruime opberg vak.
 • Polyester materiaal, waardoor het waterbestendig is.
 • Schokdemper aan de voorwiel voor meer rijcomfort.

Over bestetip.nl

Bestetip is gemaakt om consumenten zo goed mogelijk te helpen met het kiezen van de laagste prijs. Wij maken gebruik van product feeds van meer dan 200 leveranciers. In een handomdraai vergelijken we de prijzen van deze leveranciers en maken dit inzichtelijk voor jou.

 

Ben je benieuwd naar mogelijkheden om een samenwerking aan te gaan? Stuur me dan gerust een mailtje en ik zal zo spoedig mogelijk contact met je opnemen!

Bestetip.nl is een deelnemer van het Amazon Services LLC Partner Programma, een affiliateprogramma dat is ontworpen om sites een middel te bieden om geld te verdienen door te linken naar Amazon.nl. De artikelen op deze site kunnen affiliate links bevatten naar Amazon.nl. waarop bestetip.nl verwijzingscommissie maakt.

Bestetip.nl
Logo