✅ Vergelijk de prijzen in real-time. ✅ Betaal altijd de laagste prijs. ✅ Direct op de hoogte van hoge kortingen. ✅ Ontvang een melding bij een kortingsactie.
Klanten beoordelen ons met een 9,6
4.8/5

[TOP 3] Beste aircoolers in 2023

Het idee van warme zomerdagen tijdens de koude winter is een goede gedachte, maar die zomerdagen brengen ook de plakkerige vochtige lucht en slapeloze nachten met zich mee. Je hebt een apparaat nodig om de temperatuur te verlagen.

Aircoolers vormen een ideale koeloplossing. Ze zijn snel te installeren, gebruiksvriendelijk en licht en compact genoeg om van de ene kamer naar de andere te verplaatsen. Giet er wat water bij en je bent klaar om te genieten van koele, vochtige lucht.

Lees verder voor onze deskundige beoordelingen van de beste aircooler. Bekijk de laatste prijzen om er zeker van te zijn dat je een geweldige deal krijgt!

#1 Beste aircooler: Trotec Pae 51

De Trotect Pae 51 is niet de goedkoopste maar 100% de beste aircooler. Deze aircooler verkoelt uitstekend zoals je dat mag verwachten. Daarnaast blinkt de luchtkoeler, met slechts 60 decibel, uit in de stilte van het geluid en extra functionaliteiten. De Trotec Pae 51 heeft een functie om te bevochtigen, en dat is super fijn op warme dagen.

Als extraatje zit er op dit apparaat een functie waarbij de bevochtiger automatisch aan- of uitgeschakeld kan worden. Merkt de aircooler dat de lucht de droog is? Dan wordt de bevochtiger ingeschakeld. Wat wil je nog meer?

bol

★★★★★

TROTEC PAE 51 - Luchtkoeler/ventilator, Trotec

Prijs: €119,95
Sinds 14/07/2024 1:43 pm

bol

#2 Beste aircooler: Prijs/kwaliteit verhouding – Tristar AT 5450

De Tristar AT5450 is de aircooler met de beste prijs/kwaliteit verhouding en is de stilste uit deze test. Het geluidsniveau ligt op minder dan 45 decibel. Daarbij is de verkoeling verhoudingsgewijs erg goed. Je doet het voor de prijs en de kwaliteit, voor slechts 99,95 is het een van de voordeligste uit de beste aircooler test.

Je moet er alleen niet te veel van verwachten. Nadeel is dat het waterreservoir slechts 4,5 liter groot is. Aan de andere kant krijg je wel weer een afstandsbediening bijgeleverd.

bol

★★★★★

Tristar AT-5450 - Luchtkoeler/ventilator, Tristar

Prijs: €65,00
Sinds 14/07/2024 1:43 pm

bol

#3 Beste aircooler: Laagste prijs – MaxxHome Coolstar

Last but not least: De Max Coolstar aircooler. De MaxxHome aircooler doet wat je mag verwachten van een luchtkoeler. Het is een compacte aircooler die kleine ruimtes zeker wel een graad of 3 afkoelt. Daarnaast is het apparaat met slechts 52 decibel erg stil. Het is qua design niet een hele fraaie luchtkoeler. Maar ja zo heeft ieder voordeel ook z’n nadeel. De Max Coolstar wordt bij bol geleverd met 4 extra koelelementen.

bol

★★★★★

MaxxHome - Coolstar - Luchtkoeler/ventilator, MaxxHome

Prijs: €43,41
Sinds 14/07/2024 1:43 pm

bol

Beste aircooler – Koopgids voor aircoolers

Het idee van warme zomerdagen lijkt geweldig in de barre wintermaanden, maar zomerdagen brengen ook die plakkerige en slapeloze nachten met zich mee. Helaas gaan de zomermaanden niet alleen over zonneschijn en regenbogen en soms wil je dat het koude weer terugkomt. In de tussentijd wil je een apparaat dat de temperatuur naar een behaaglijk niveau brengt. Een draagbare airconditioner is in dergelijke gevallen niet altijd de beste keuze, vooral als de luchtvochtigheid laag is en een persoonlijke ventilator het gewoon niet doet. Dan is een aircooler de juiste keuze.

Deze apparaten zijn energiezuinig en meestal licht en compact genoeg om gemakkelijk van de ene kamer naar de andere te verplaatsen. Het grootste voordeel van aircoolers is dat deze ook de ruimte bevochtigen. Deze zijn eenvoudig te installeren en eenvoudig in het gebruik. Je hoeft alleen maar wat water in het waterreservoir te gieten en het aan te zetten om te genieten van koele, vochtige lucht. Deze apparaten zijn in staat om de temperatuur in een kamer snel te verlagen. Deze voegen ook wat broodnodig vocht toe aan de lucht en deze doen dit allemaal zonder al te veel energie te verbruiken.

Wat is een beste aircooler?

Een luchtkoeler is een eenvoudig apparaat en staat bekend onder vele andere namen, waaronder woestijnkoeler, verdampingskoeler, moerasbak, moeraskoeler of natte aircooler. Het werkt geweldig in droge klimaten omdat het vocht aan de lucht toevoegt.

Een aircooler bestaat uit een ventilator die warme lucht aanzuigt en deze ventilator is aan alle kanten afgedekt met koelpads. Er is ook een pomp die deze pads bevochtigt. Zodra de lucht door deze vochtige pads gaat, wordt het koud en de ventilator gooit die koele, met vocht beladen lucht de ruimte in om de temperatuur tot een comfortabel niveau te verlagen.

Beste aircooler kiezen: Hoe werkt een verdampingsluchtkoeler?

Een verdampingsluchtkoeler werkt volgens het principe van verdampingskoeling, waarbij het verdampingsproces wordt gebruikt om de lucht af te koelen. Een krachtige ventilator zuigt de warme lucht van buitenaf aan. Er is ook een watertank en een waterpomp in de unit. Deze pomp zuigt water uit de tank en bevochtigt de koelpads. De warme lucht passeert deze met water beladen koelkussens en dit proces koelt de lucht af door het verdampingsproces.

Goed verzadigde koelkussens zijn nodig om een ​​efficiënte werking van een aircooler te garanderen.

Beste aircooler kiezen: Verschil tussen airconditioner en aircooler

Het fundamentele verschil tussen deze twee apparaten is hun werkingsprincipe. Een airco zuigt de binnenlucht aan en koelt deze af door het vocht af te voeren. Deze droge koude lucht wordt vervolgens weer de kamer in geduwd om de temperatuur te verlagen.

Aan de andere kant zijn aircoolers typisch ontworpen om warme lucht van buiten naar binnen te trekken. Deze warme lucht wordt vervolgens door bevochtigde koelkussens geleid, waardoor de temperatuur wordt verlaagd en wat vocht wordt toegevoegd. Deze met vocht beladen koele lucht wordt vervolgens met behulp van de ventilator weer de kamer in geblazen.

  • Een luchtkoeler is het meest geschikt voor warme en droge klimaten, terwijl een airconditioner in elk klimaat kan werken.
  • Een airconditioner circuleert de lucht in de kamer, terwijl een luchtkoeler doorgaans frisse lucht van buiten naar binnen brengt.
  • Een airconditioner is duur en heeft hogere bedrijfskosten in vergelijking met een luchtkoeler.
  • Een airconditioner moet regelmatig worden schoongemaakt, terwijl een luchtkoeler minimaal onderhoud nodig heeft.
  • Een airconditioner werkt door vocht uit de lucht te verwijderen, terwijl een luchtkoeler vocht toevoegt.
  • Een airconditioner werkt het beste in een afgesloten ruimte, terwijl ventilatie nodig is om een ​​luchtkoeler efficiënt te laten werken.
  • Een airconditioner biedt volledige temperatuurregeling, terwijl luchtkoelers alleen de temperatuur verlagen.
  • Een airconditioner hoeft niet constant een watertank bijgevuld te worden, terwijl een luchtkoeler niet kan functioneren zonder water.

Over het algemeen hebben beide apparaten hun eigen toepassingen in verschillende klimaatomstandigheden.

Beste aircooler kiezen: Functies om naar te zoeken in een aircooler

Wanneer je op zoek gaat naar een aircooler, zul je merken dat er honderden modellen zijn met veel functies. Je moet deze functies vergelijken om de beste waar voor je geld te krijgen. Hier is een lijst met enkele van de belangrijke functies die je zorgvuldig moet overwegen om de juiste luchtkoeler te kiezen die perfect is voor jouw unieke behoeften.

Beste aircooler kiezen: Draagbaarheid

Over het algemeen zijn alle aircoolers draagbaar. Sommige units zijn zelfs compact genoeg om op een plank of op je bureau te plaatsen. Zelfs als luchtkoelers groter zijn, hebben deze meestal zwenkwielen waarmee je ze gemakkelijk van de ene kamer naar de andere kunt verplaatsen. In veel gevallen kiezen mensen ervoor om meerdere luchtkoelers voor verschillende kamers te kopen, omdat deze meestal goedkoop zijn in vergelijking met draagbare airconditioners.

Beste aircooler kiezen: Afstandsbediening

Met een afstandsbediening kun je jouw aircooler gemakkelijk bedienen. Met een afstandsbediening kun je onder andere de snelheidsinstelling van de ventilator wijzigen en een timer instellen. Bij sommige modellen kun je ook de swing-instelling wijzigen.

Beste aircooler kiezen: Ontwerp

Wat betreft het ontwerp zou je een luchtkoeler moeten overwegen waarmee je de watertank gemakkelijk kunt vullen en ook gemakkelijk kunt reinigen. Het zou meerdere snelheidsinstellingen moeten hebben. Hij moet ook licht van gewicht zijn en moet worden geleverd met zwenkwielen om hem gemakkelijk te kunnen verplaatsen naar waar je hem maar nodig hebt in huis.

Beste aircooler kiezen: Multifunctioneel

Sommige van de op de markt verkrijgbare aircoolermodellen zijn uitgerust met een verscheidenheid aan extra functies, zoals een ingebouwde luchtreiniger, luchtbevochtiger of ontvochtiger.

Beste aircooler kiezen: Bevochtiger

Een luchtkoeler werkt volgens het principe van verdampingskoeling, wat betekent dat hij automatisch de lucht bevochtigt die door de koelpads stroomt. Er zijn echter enkele modellen waarmee je de bevochtigingsniveaus kunt regelen, wat helpt bij het verbeteren van het koeleffect. Kortom, deze functie biedt u een betere controle over de luchtvochtigheid in uw kamer.

Beste aircooler kiezen: Alleen fans

Deze functie betekent dat u uw aircooler als draagbare ventilator kunt gebruiken. Het betekent in wezen het uitschakelen van de waterpomp en bijna alle luchtkoelers bieden deze functionaliteit.

Beste aircooler kiezen: Luchtreiniger

Sommige modellen hebben ook een ingebouwde luchtreiniger. Verwacht echter niet de efficiëntie van stand-alone luchtreinigers met deze units. Omdat aircooler goede ventilatie nodig hebben om effectief te functioneren en luchtreinigers het beste werken in een afgesloten ruimte, werken deze niet goed samen.

Beste aircooler kiezen: Timer

De timer is een essentiële functie omdat je het apparaat met vooraf ingestelde intervallen kunt in- en uitschakelen. Het is een uitstekende functie en u hoeft niet naar de afstandsbediening of het apparaat zelf te reiken om deze in of uit te schakelen.

Beste aircooler kiezen: Grootte van watertank

Aircoolers hebben water nodig om de lucht af te koelen, wat betekent dat deze apparaten behoorlijk wat water gebruiken. Je moet een aircooler met een grotere watertank kopen voor het geval je deze elke dag langer dan een paar uur gaat gebruiken. Voor een kleinere watertank moet je deze keer op keer vullen. Gelukkig is het gieten van water in de moderne ontwerpen niet vervelend, omdat bijvullen meestal eenvoudig is.

Beste aircooler kiezen: Dimensies

Draagbare luchtkoeler Luchtkoelers zijn verkrijgbaar in een groot aantal verschillende maten. Zoals in het begin vermeld, zijn sommige modellen compact genoeg om op je bureau te plaatsen, terwijl er andere grotere modellen zijn die zijn ontworpen voor grotere kamers. Gelukkig worden de meeste modellen geleverd met zwenkwielen, zodat je hem gemakkelijk kunt verplaatsen. Nogmaals, de keuze van de afmetingen hangt af van uw persoonlijke behoeften.

Beste aircooler kiezen: Energie-efficiëntie

Aircooler hebben een ventilator en een waterpomp waardoor deze niet al te veel energie nodig hebben om te draaien. De meeste modellen die tegenwoordig op de markt verkrijgbaar zijn, verbruiken bijna 1/5 van de energie van een airconditioning.

Beste aircooler kiezen: Geluidsniveaus

Aircoolers zijn stiller van opzet, vooral in vergelijking met een airconditioner. Sommige modellen maken echter wat geluid en worden geleverd met meerdere snelheidsinstellingen, zoals de nachtmodus.

Beste aircooler kiezen: Gevolgtrekking

Een aircooler is ontworpen om te worden gebruikt tijdens de hete zomermaanden wanneer de luchtvochtigheid laag is. Deze toestellen bieden energiezuinige koeling tegen een betaalbare prijs. Bij het kiezen van een luchtkoeler moet je naast de bovengenoemde eigenschappen ook letten op de garantie die het bedrijf biedt, het aantal ventilatorsnelheden en de maximale looptijd per vulling en andere extra eigenschappen om de beste prijs te krijgen voor je geld.

Veelgestelde vragen over de beste aircoolers

Is luchtkoeler slecht voor de gezondheid?

Waarom luchtkoelers goed zijn voor de gezondheid: In tegenstelling tot airconditioners gebruiken luchtkoelers water als koelmiddel in plaats van CFC en HFC. Het is dus niet alleen veiliger voor het milieu, maar ook voor de menselijke gezondheid. Deze natuurlijke luchtkoeling is bewezen effectief, ook al is deze niet afhankelijk van schadelijke chemische koelmiddelen.

Kan de luchtkoeler zonder water worden gebruikt?

De hete lucht zet tin om in koele lucht door het water te verdampen via de verdampingskussens in de luchtkoeler. Zonder water in de luchtkoeler zal er geen verdamping zijn en zal de luchtkoeler alleen warme lucht afgeven. Kortom, aircoolers werken zonder water als een simpele ventilator.

Hoe kies ik een goede luchtkoeler?

Voordat je een luchtkoeler kiest, moet je enkele belangrijke aspecten overwegen, zoals de grootte van jouw kamer, de hoogte van de kamer, de buitentemperatuur, de watercapaciteit, vochtigheid en vooral, waar de luchtkoeler zal worden geplaatst. Ook moet je kijken naar het vermogen die een koeler heeft.

Welke koeler is beter: Ventilator of blazer?

Ventilatoren kunnen een luchtstroom creëren met lage druk maar in grote volumes en daarom worden ze meestal gebruikt in grote luchtkoelers. Daarom zijn ventilatortype koelers ideaal voor koeling van de hele ruimte, terwijl ventilatortypes goed zijn voor directe koeling in een specifiek gebied.

Over bestetip.nl

Bestetip is gemaakt om consumenten zo goed mogelijk te helpen met het kiezen van de laagste prijs. Wij maken gebruik van product feeds van meer dan 200 leveranciers. In een handomdraai vergelijken we de prijzen van deze leveranciers en maken dit inzichtelijk voor jou.

 

Ben je benieuwd naar mogelijkheden om een samenwerking aan te gaan? Stuur me dan gerust een mailtje en ik zal zo spoedig mogelijk contact met je opnemen!

Bestetip.nl is een deelnemer van het Amazon Services LLC Partner Programma, een affiliateprogramma dat is ontworpen om sites een middel te bieden om geld te verdienen door te linken naar Amazon.nl. De artikelen op deze site kunnen affiliate links bevatten naar Amazon.nl. waarop bestetip.nl verwijzingscommissie maakt.

Bestetip.nl
Logo